18 Şubat 2015 Çarşamba

Özgürlük Anıtı

 İşte Mutlu Bir gün daha.Bu mutlu Günde Özgürlük Anıtını Ziyaret edeceğiz. Amerika Birleşik Devletleri'nin Sembolü Olan bu heykel, Amerika'nın Avrupalılar Tarafindan keşfedilmesinden Sonra bu Kitada dikilen En Büyük anıttır. New York Limanı'nın Özgürlük Adası'nda için yoğun program girişindeki. Dünyayı aydınlatan hürriyet meşalesini temsil, eden bu heykel, ziyaretinde YAPILMIS Fransız heykeltıraş Frederic Auguste Bartholdi Tarafindan 1886 Yılında Fransız hükümeti Tarafindan ABD'ye hediye Olarak gönderilmiştir.

Heykel dövme bakırla kaplıdır. Gövdesi 46 metre OLUP kaidesiyle Birlikte 100 metredir yüksekliği. Heykelin meşaleyi tutan Sağ elinin yüksekliği 13 metredir. Başının Genişliği 2 metre OLUP tacı Ile Birlikte yüksekliği 5 metredir. Heykelin Içinden meşaleye Kadar 168 basamaklı merdivenle çıkılır Bir. Meşalenin etrafındaki dehlizde 15 kisi Bir Arada gezebilir.
 

Özgürlük Anıtının tarihçesi imkb:
 Yeni York'taki Özgürlük Heykeli'nin masraflarının Bir Bölümünü  Osmanlılar Tarafindan ödendiğini  biliyor muydunuz? ÜSTELİK heykel Mısır'a dikilecekti! Işte öyküsü:

Mustafa Reşid Paşa, Dördüncü 23 Kasım 1854 Yılında kez sadrazamlığa getirildi. "Fransız Partisi" ne mensup Mısır Valisi Said Paşa'nın, Mustafa Reşid Paşa'dan nefret ediyordu.

Süveyş Kanalı Projesi'nin hayata geçirmeyeceğini biliyordu. Bu nedenle Bir Hafta Sonra projeyi imzaladı. İmzalanan Sözlesmenin Altında ilginç bir madde Vardı: Kanalın Akdeniz'e açıldığı yere dev heykel yapılacaktı Bir.

Heykel, firavunlar döneminin giysilerine bürünmüş Bir Kadın seklinde olacak elinde "ziyaretinde Asya'nın ışığının Mısır'dan geldiğini "sembolize eden Bir meşale olacakti!

Heykel, Dönemin ünlü heykeltıraşı Frederic Auguste Bartholdi'ye Sipariş ifade edildi. Yüklüce avans öğrenciye burs verildi. Bartholdi işe başladı. Heykel birkac sene sonra tamamlandı.

Heykel, Marsilya'dan gemiyle yola çıkacaktı. Ancak Said Paşa'nın ölünce Yerine gelen İsmail Paşa, Müslüman Bir coğrafyada heykel olmaz diyerek heykeli istemedi.

Süveyş Kanalı 1869'da dünyanın, Dört Bir Tarafindan gelen davetlilerin Katıldığı Büyük ama 'heykelsiz' törenlerle açıldı.Heykeltıraş Bartholdi'nin eseri Paris'te Bir depoya kondu tozlanmaya terk Edildi ettik.

O yillarda dünyanın, Bir Başka tarafında, Fransa Ile Amerika Birleşik devletleri Arasında Sıkı işbirliği başladı. Paris'te dağıtımı Kurulan Fransız-Amerikan dostluk Grubunun Lideri Olan Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye, Amerikalıların Fransa'nın dostluğunu daima hatırlamaları Click Bir hediye vermek istedi.

Hediye Bir heykel olmalıydı. Heykel; Bir elinde hukuku simgeleyen Bir kitap tutacak, Diğer elinde de "dünyayı aydınlatan Özgürlüğün Sembolü" Olan Bir meşale taşımalıydı.

Sipariş gen Cardio heykeltıraşa Frederic Auguste Bartholdi'ye Verildi. Bartholdi'nin Süveyş Kanalı Click Yaptığı heykelin elleri, Kolları ettik yüzünde degisiklik Yaptı.

Heykeltıraş Bartholdi, New York'a yanına Süveyş kanalının mühendisi ziyaretinde heykelin fikir babası Olan Ferdinand de Lesseps'i de alarak gitti.

Heykel 25 Ekim 1886'da New York'ta açıldı.
Heykeltıraş Bartholdi, New York'a yanına Süveyş kanalının mühendisi ziyaretinde heykelin fikir babası Olan Ferdinand de Lesseps'i de alarak gitti.

Heykel 25 Ekim 1886'da New York'ta açıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder