17 Şubat 2015 Salı

Eyfel Kulesi

Bugün ise dünyamızın en çok Ziyaret edilen yerlerinden biri Olan Eyfel Kulesi'ni Ziyaret edeceğiz.  Eyfel Kulesi , Fransa'nın başkenti Paris'in simge yapısıdır. DÜNYANIN EN çok Ziyaret edilen turistik mekanlarından biridir. İsmini, inşasını gerçekleştiren " Gustave Eiffel "firmasından Alır.

EYFEL KULESİ NE AMAÇLA Yapılmıştır?

Paris'te 1889 yilinda NEDENİYLE Fransız İhtilali'nin yüzüncü yıldönümü Uluslararası Bir fuar düzenlenecekti. Dönemin Fransız hükümeti, gelecek Olan ziyaretçileri etkilemek istiyordu. Bu sebeple 1887 Yılında Eyfel Kulesi'nin inşasına başlandı. Yaklasik Iki yıl süren Çalışmalar 1889yılında tamamlandı. Kulenin mimarı Yaygın kanaatin aksine Gustave Eiffel Değil, Maurive Koechlin'in siparişi Üzerine tasarımı gerçekleştiren Stephen Sauvestre'dir. Kulenin yapiminda Resita Çelikler kullanılmıştır Üretilen Govaşdia'da A.Ş.. [1]

EYFEL KULESİ KAÇ METRE YÜKSEKLİKTEDİR?

Işçi Calisti kulenin inşasında Yaklasik Üç bin ziyaretinde ölüme yol açan hicbir kaza yaşanmadı. Tepesine İLAVE edilen antenlerle beraber 320 metre yüksekliğindedir. 1930 Yılına Kadar dünyanın, en YÜKSEK yapısıydı.

700 tonluk ağırlığındaki kulede, 1792 basamak Vardır.  Birinci A.Ş. Ikinci katlarında restoranlar için yoğun program. Uzun yıllar Paris'in simgesi konumunda Olan Eyfel Kulesi, yedi senede bir tamirat görüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder